Over ons

Wij zijn een groep Rotterdammers die zich zorgen maakt over klimaatverandering. Wij willen dat onze stad bijdraagt aan het stóppen van klimaatverandering, niet aan het veroorzaken er van.

Wij willen dat Rotterdam zijn kendoe mentaliteit inzet voor een fossielvrije toekomst. Een toekomst zonder steenkool, zonder olie en zonder aardgas. Wij zien een stad voor ons met wijken vol energieproducerende huizen, een dicht netwerk van schoon en collectief transport en een haven die misschien niet meer de grootste ter wereld is, maar wel de duurzaamste en innovatiefste. Zó willen wij de stad vieren in 2040, honderd jaar na de wederopbouw.

Maar Rotterdam kachelt achteruit. Er zijn plannen om onze huizen te gaan verwarmen met steenkolen door een pijp aan te leggen naar de kolencentrales in de haven. Wij willen niet terug naar de kolenkachel, maar onze huizen zo goed isoleren dat ze geen verwarming meer nodig hebben. Wij willen niet dat er nieuwe kolencentrales in de haven open gaan, we willen ze juist sluiten.

Wij zijn de eerste generatie Rotterdammers die de gevolgen van klimaatverandering zal ondervinden, en de laatste die er iets aan kan doen. Daarom komen wij in actie en verenigen wij ons in het Rotterdams Klimaat Initiatief.