Kom mee op 9 maart – klimaatmars naar het havenbedrijf!

Onze wethouder Adriaan Visser laat zonder enige kritiek het Havenbedrijf bijtekenen voor nog 25 jaar kolenoverslag. Want: “daar gaan we als Rotterdam niet over”. Wij gaan echter wél over de toekomst van onze haven én van het klimaat. Kom daarom op 9 maart mee met de klimaatmars naar het Havenbedrijf: https://www.facebook.com/events/1092016267606883/

Na een roerige twee weken is veel meer duidelijk over kolenoverslag EMO. Volgens het Havenbedrijf is de contractverlenging tot 2043 nu nog slechts een formaliteit. Wethouder Adriaan Visser heeft geen enkel leiderschap getoond voor het klimaat. In plaats van alles op alles te zetten om de contractverlenging met EMO te voorkomen, zocht Visser allerlei uitvluchten dat hij hier toch niets mee te maken heeft en dat het toch allemaal geen zin heeft wat we in Rotterdam doen.

Maar daar laten we het niet bij zitten. We gaan niet akkoord met een wethouder die zegt ‘Daar ga ik niet over’ of een Havenbedrijf dat zegt ‘Het is een voldongen feit’. Kom dus ook mee met de klimaatmars op vrijdagmiddag 9 maart. Met deze mars eisen we als aandeelhouders (Rotterdammers & alle Nederlanders) zeggenschap over onze haven terug. Hier overhandigen we aan havendirecteur Castelein de oproep die onze wethouder zelf niet wilde schrijven.

Hopelijk kan je erbij zijn op 9 maart! Kijk op Facebook voor de laatste updates & nodig ook vrienden, familie en collega’s uit: https://www.facebook.com/events/1092016267606883/