Rotterdams Klimaat Initiatief wint prijs voor groenste vrijwilligers

Op 12 december is het Rotterdams Klimaat Initiatief uitgeroepen tot winnaar van de Groene Vogel 2017, een felbegeerde prijs voor Rotterdams groenste vrijwilliger(s) van het jaar. Een hele eer!

Uit het juryrapport:

“Het Rotterdams Klimaat Initiatief (niet te verwarren met de variant in het Engels) is een club enthousiaste jonge Rotterdammers met zorgen over het milieu en het klimaat. Het afgelopen jaar bleek de club met weinig middelen verbazend veel op de politieke agenda te kunnen zetten. Een club waar ‘men’ van het stadhuis, in ambtelijke kringen tot aan de Maasvlaktes rekening mee ging houden.

De warmtepijp, de kolencentrales, de kolenoverslag, de verduurzaming van de Rotterdamse haven en de luchtkwaliteit zijn onderwerpen waar het Klimaatinitiatief zich op focuste, en met effect. Zo wisten ze de gemeenteraad bij de laatste begrotingsbehandeling te bewegen een spraakmakende ‘kolenmotie’ aan te nemen die de wethouder verzoekt te kolenoverslag in de Rotterdamse haven af te bouwen. Veel ophef volgde.

De jury van de Groene Vogel heeft grote waardering voor de vasthoudendheid en de kennis van zaken die het Rotterdams Klimaat Initiatief ten toon spreidt. Ze weten met duidelijke taal, factsheets en social media politici en bestuurders op z’n minst aan het twijfelen te brengen waarbij ze vaak moeten opboksen tegen ‘de grote jongens’ in de haven en van het havenbedrijf.

Kortom de Groene Vogel 2017 is een verdiende waardering voor deze club actieve Rotterdammers met een groen hart voor de stad!”