Viering sluiting kolencentrale

Een groep Rotterdammers vierde op de Maasvlakte de sluiting van de kolencentrale en riep op ook de andere twee te sluiten. “Eén centrale dicht, nog twee te gaan” – aldus het refrein van het lied dat ze hierbij zongen.

(c) Winish Chedi


Item op TV Rijnmond

Viering sluiting kolencentrale: één centrale dicht, nog twee te gaan!
Een groep van 20 Rotterdammers trok vandaag naar de Maasvlakte om te vieren dat de oude kolencentrale nu gesloten is. Al zingend “Eén centrale dicht, nog twee te gaan” riepen ze op ook de andere twee kolencentrales snel te sluiten. Vatan Hüzeir, woordvoerder van het Rotterdams Klimaat Initiatief: “Deze centrales zijn de grootste klimaatvervuilers van Nederland; goed voor 25% van de Rotterdamse CO2-uitstoot. Ze zijn gebouwd met de valse belofte dat ze de uitstoot zouden opvangen en opslaan. De bedrijven Engie en Uniper hebben hun belofte gebroken. Nu is het de hoogste tijd de centrales voorgoed te sluiten.”

(c) Winish Chedi
(c) Winish Chedi