Op naar Den Haag – dinsdagavond 7 februari

Dinsdag debatteert de  Tweede Kamer eindelijk over de sluiting van de kolencentrales. De Kamer kan dan – tegen de wil van minister Kamp in! – besluiten dat de kolencentrales snel dicht gaan. We willen hier met een grote groep Rotterdammers bij zijn zodat Kamerleden doorhebben dat Rotterdammers geen kolencentrales meer willen. Voor een volle publieke tribune zullen Kamerleden zich net wat harder inzetten voor sluiting.

We verzamelen om 17:00 uur op Rotterdam Centraal, bij de ontmoetingsplek (de wolk) in de hal. Om kwart over nemen we de trein om gezamenlijk naar Het Plein in Den Haag op te trekken. Hier sluiten we aan bij de ontmoeting met Kamerleden, georganiseerd door Greenpeace (zie Facebook-event). Vervolgens gaan we door naar de publieke tribune om vanaf half zeven het begin van het debat bij te wonen.

Zo laten laten we de politici in Den Haag duidelijk merken dat die kolencentrales wat de Rotterdammers betreft echt voor 2020 dicht moeten. We moeten immers stoppen met investeren in het verleden en ons richten op de toekomst. We hebben de Kamerleden al onze stellingname gestuurd en zullen ze nog iets typisch Rotterdams meegeven.

Een duidelijke stem vanuit Rotterdam kan echt een verschil maken. Hopelijk kan je er dus bij zijn. En neem gerust nog iemand mee! Praktisch verder: vergeet niet voldoende warme kleren en ook eten en drinken mee te nemen en om comfortabel te blijven. Volg onze Facebook pagina voor de laatste updates.