Overhandiging open brief aan wethouder Langenberg

Woensdag heeft het Rotterdams Klimaat Initiatief een brief tegen kolencentrales overhandigd aan wethouder Langenberg. Ze hadden ook een mooi cadeautje voor hem: een nieuw straatnaambord voor de Koolsingel. Met de belofte dat ze terugkomen met een groen bordje voor de Coolsingel als de kolencentrales dicht zijn. De wethouder gaf aan dat de keuze om de kolencentrales te sluiten bij minister Kamp ligt, maar hij Kamp wel zal meegeven dat de centrale wat Rotterdam betreft zo snel mogelijk dicht kan. Hoewel het Rotterdams Klimaat Initiatief hier blij mee was, viel de uitspraak van Langenberg de kolencentrales “zo duurzaam mogelijk te willen benutten” slecht. Vatan H├╝zeir: “De enige duurzame kolencentrale is een gesloten kolencentrale. Het idee om nu honderden miljoenen te investeren in kolencentrales om ze minder slecht te maken is achterhaald en zorgt er alleen maar voor dat die centrales langer open blijven. De wethouder zou zich moeten uitspreken voor sluiting en echt kiezen voor een duurzame toekomst voor de stad”. Wordt vervolgd, onder andere met een vervolgafspraak met de wethouder.

Onderschrijf je deze brief ook? Lees en teken hier

Overhandiging_RKI_klein
RKI-ovehandiging-publiek