Hoe krijgen we de kolencentrales dicht? denk met ons mee op 30 augustus

Begin juli hebben we het Rotterdams Klimaat Initiatief gelanceerd met een open brief op Vers Beton. Inmiddels is deze onderschreven door meer dan 300 mensen! Nu de vakantieperiode ten einde loopt is het een goed moment om vervolgstappen te gaan zetten. We willen alle mede-ondertekenaars graag uitnodigen om hierover mee te denken op dinsdag 30 augustus, vanaf 20:00 uur in BlueCity (voormalig Tropicana) .

Hoe maken we Rotterdam een koploper op het gebied van klimaat? En vooral: met welke strategie krijgen we de kolencentrales op de Maasvlakte dicht? Uniper en Engie wringen zich nu in allerlei bochten om de centrales salonfähig te maken: een plan om de CO2 onder de grond op te slaan wordt weer uit de kast gehaald en Uniper vraagt openlijk om subsidie voor de pijp om kolenwarmte naar Rotterdam te transporteren.

Tijd om in actie te komen dus! Om het stadsbestuur te laten weten dat wij niet willen dat onze huizen met kolenwarmte worden verwarmd. Om minister Kamp ervan te overtuigen dat de klimaatdoelen van Parijs niet haalbaar zijn zolang die ouderwetse kolencentrales doordraaien. Én om vaart te gaan maken met echt duurzame oplossingen.

Denk je mee hoe we dat gaan doen? Van lobby richting de politiek tot het inzetten op right-to-challenge, van mediastunts tot debat, alle ideeën zijn welkom. Doel is deze avond een aantal van de ideeën uit te werken tot krachtige, haalbare acties.

Datum: dinsdag 30 augustus
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)
Locatie: BlueCity, Maasboulevard 100
Aanmelden via: info@rotterdamsklimaatinitiatief.nl