Doe mee!

Het Rotterdams Klimaat Initiatief is een beweging van Rotterdammers die willen dat de stad stopt met vasthouden aan het fossiele verleden en kiest voor een duurzame toekomst. Aanleiding voor oprichting waren de plannen om kolencentrales aan te sluiten op het warmtenet, waarmee de eigenaren van de centrales zich onmisbaar probeerden te maken. Deze plannen lijken nu gelukkig van de baan. Dat brengt sluiting van de kolencentrales een stap dichterbij, noodzakelijk voor het behalen van het Klimaatakkoord van Parijs én gelijk goed voor 25% minder CO2-uitstoot in Rotterdam.

De grote keuze over de sluiting van de kolencentrales wordt binnenkort gemaakt in Den Haag. Aan ons dus om helder te laten horen dat Rotterdammers willen dat die centrales zo snel mogelijk gesloten worden. Daarnaast werken we in onze eigen stad met een groeiende groep bewoners en bedrijven aan vervolgstappen om de overgang van een fossiele naar nieuwe economie te versnellen.

Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte en nodigen we je uit om mee te gaan naar Den Haag en op andere manieren van je te laten horen. Je kan ons ook natuurlijk ook volgen op Facebook en Twitter.

Meer doen?
Wil je mee op gesprek naar Kamerleden, acties organiseren, opiniestukken schrijven, initiatieven starten, etc.? Doe en denk mee met de actieve kerngroep! Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@rotterdamsklimaatinitiatief.nl.